De Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan in Heemstede, in 1828 ontworpen door de bekende landschapsarchitect J. D. Zocher, is uniek in Nederland. Dit komt onder andere door de sfeervolle aula in art-decostijl en de architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders. Omringd door bijzondere bomen en planten en gelegen naast het wandelbos Groenendaal is de begraafplaats een omgeving waar historie en natuur samengaan.

Om aan de verschillende wensen en vormen van uitvaarten tegemoet te komen, breiden we de faciliteiten uit om de as van een overledene een plek te geven. Naast de bestaande urnenzuilen en urenmuur werken we aan een plan voor een herdenkingsbos, waar urnen een plek kunnen krijgen.

In de pas gerenoveerde aula kunt u gebruik maken van een ruim aanbod in catering. Door de realisatie van een aanlegsteiger is een uitvaart per boot mogelijk. Binnenkort verwachten wij ook plechtigheden in de open lucht te kunnen laten plaatsvinden. Heeft u speciale uitvaartwensen? Neem dan contact op met het serviceloket.

U bent van harte welkom voor een wandeling op de begraafplaats. Het terrein is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.